Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین - سپیده قاسمی؛ نمایندگان مجلس روز گذشته با مستثنی شدن مصوبات شورای عالی فضای مجازی از فرآیند بررسی شکایت‌ها در دیوان عدالت اداری موافقت کردند.

اکثریت نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، خواستار منع دیوان عدالت اداری از رسیدگی به شکایات علیه مصوبات شورای عالی فضای مجازی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مصوبه به این معنی است که علاوه بر مجلس خبرگان رهبری و شورای عالی امنیت ملی که تاکنون امکان شکایت از مصوبات آن‌ها از طریق دیوان عدالت اداری وجود نداشت، از این پس امکان شکایت از مصوبات شورای عالی فضای مجازی هم وجود نخواهد داشت.

البته این مصوبه در بین نمایندگان مخالفانی هم داشت، مخالفانی که معتقدند در شرایطی که براساس ماده ۹۰ قانون اساسی می‌توان از نحوه کار مجلس شکایت کرد، چرا باید مصوبات یک شورا مصونیت داشته باشد.اما شورای عالی فضای مجازی کجاست و چرا مصوبه اخیر مجلس آنقدر مهم است؟

شاید در توصیف اهمیت شورای عالی فضای مجازی همین جمله کافی باشد که تصمیمات مهم فضای مجازی کشور در این شورا گرفته می شود و حالا بر اساس این مصوبه خروجی این شورا هر چه باشد باید بدون حق اعتراض پذیرفته خواهد شد.

این شورا در سال ۹۰ با حکم مقام معظم رهبری تشکیل شد، بر اساس همین حکم اعضای حقوقی این شورا، رئیس جمهور (رئیس شورای عالی)، رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، رئیس صدا و سیما، وزیر ارتباطات، وزیرارشاد اسلامی، وزیر علوم، وزیر اطلاعات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران و فرمانده نیروی انتظامی هستند و همچنین اعضای حقیقی آن در حال حاضر: حجج الاسلام و آقایان: حمید شهریاری، سعید رضا عاملی، مهدی اخوان بهابادی، مسعود ابوطالبی، کامیار ثقفی، رسول جلیلی، عزت الله ضرغامی، محمد حسین انتظاری و محمد سرافراز هستند.

از مهمترین وظایف و اختیارات مرکز ملی فضای مجازی می توان به، نظارت و ارزیابی در همه ابعاد فضای مجازی کشور، پایش و رصد نظام‌مند و مستمر فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی، مدیریت تشخیص حملات سایبری به کشور و همچنین دفاع از زیرساخت های حیاتی در برابر حملات سایبری اشاره کرد.اما، آنچه که چندان به آن پرداخته نمی شود این است که، شورای عالی فضای مجازی از همان ابتدای تشکیل، مشمول رسیدگی دیوان عدالت اداری نمی‌شد.

هر چند مصوبه اخیر مجلس توجه همگان را به عدم امکان اعتراض و شکایت از این شورا جلب کرد اما، به گفته کارشناسان، شورای عالی فضای مجازی از همان ابتدای تشکیل مشمول رسیدگی دیوان عدالت اداری نمی‌شد.شورای عالی فضای مجازی، زیر نظر مقام معظم رهبری است.

حمید ضیایی پرور، استاد دانشگاه و پژوهشگر فناوری اطلاعات، در گفت و گو با اقتصاد آنلاین در این باره گفت: قبل از این مصوبه مجلس نیز شورای عالی فضای مجازی مانند هر نهاده دیگری که زیر نظر مقام معظم رهبری است از شمول رسیدگی دیوان عدالت اداری خارج بوده است.

وی بر این باور است که مصوبه دیروز مجلس شورای اسلامی تاکید موکد به این امر بوده و اتفاق جدید و غیر قابل پیش بینی نبوده است.

ضیایی پرور، درج شورای عالی فضای مجازی در کنار شورای عالی امنیت ملی و مجلس خبرگان در قانون مربوطه را بی ارتباط با مباحث مطرح شده در تصویب و اجرای طرح صیانت ندانست.

وی یادآور شد: این مصوبه با بندی در طرح صیانت در تضاد است، بندی که در آن عنوان می شود تصمیمات گرفته شده در کمیسیون مربوطه قابل تجدید نظر در دیوان عدالت اداری است.

این استاد دانشگاه بار دیگر تاکید کرد: تصمیمات شورای عالی فضای مجازی پیش از این نیز قابل پیگیری و شکایت نبوده و مصوبه دیروز مجلس تنها این امر را تسهیل کرده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فضای مجازی شورای عالی فضای مجازی دیوان عدالت اداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۱۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مصوبه مداخله بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارز

اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی با تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی مبنی بر اعطای اختیارات لازم به این بانک برای مداخله در بازار ارز و کنترل نوسانات ارزی، موافقت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی عصر امروز چهارشنبه به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور برگزار شد و دو مصوبه به تصویب رسید.

رئیسی: وعده صادق اجماع‌ساز بود/ تعهد به ساخت 4میلیون مسکندر این جلسه با توجه به لزوم تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی مبنی بر اعطای اختیارات لازم به این بانک برای مداخله در بازار ارز و کنترل نوسانات ارزی، اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی با تمدید این مصوبه موافقت کردند.

همچنین با توجه به لزوم تأمین مالی منابع مربوط به طرح 550 هزار هکتاری خوزستان، شورای عالی هماهنگی اقتصادی، «بند (م) تبصره (2) قانون بودجه 1402» مبنی بر اعطای مجوز برای برداشت منابع مالی مورد نیاز این طرح از محل واگذاری سهام دولت در شرکت توسعه نیشکر را برای سال 1403 تمدید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • تمدید مصوبه مداخله بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارز
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • رئیس دیوان عالی کشور گفت: فضای مجازی یکی از بسترهای مقابله دشمن با ارزش‌های اسلامی است
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • فضای مجازی یکی از بسترهای مقابله دشمن با ارزش‌های اسلامی است
  • رئیس دیوان عالی کشور : در فضای مجازی باید از ارزش های اسلامی دفاع کنیم
  • در فضای مجازی باید از ارزش‌های اسلامی دفاع کنیم
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • حکم محمود مهرابی قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است