Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیوان عدالت اداری به نوعی بر آیین‌نامه مصوب سال ۹۷ درباره شرایط احراز تصدی شهردار مهر تثبیت زده؛ همان آیین‌نامه‌ای که در زمان شهردار شدن زاکانی ملاک عمل بوده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حتی چند دقیقه هم برای بررسی دقیق رأی دیوان وقت نگذاشتند! همان‌ها که در فضای مجازی هیاهو به پا کردند و توام با شکست در پای کار آوردن رسانه‌های رسمی، شهردار شدن علیرضا زاکانی را به باد انتقاد گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از آن‌جا شروع شد که رأی دیوان عدالت اداری درباره طرح شکایتی ناظر بر «آیین‌نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار» صادر شد. شکایت را 4 تن از داوطلبان تصدی سمت شهرداری عنوان کرده‌ بودند، به این بهانه که آیین‌نامه مذکور مانع تصدی سمت «شهردار» برایشان شده است.

جزییات شکایت نسبت به آیین‌نامه احراز تصدی شهردار

بررسی محتوای شکایت این افراد نشان می‌دهد، این افراد خواستار لغو شروط «سابقه مدیریت ارشد» و «حداقل سن 30 سال» و «شناور بودن مدرک تحصیلی به تشخیص وزارت کشور» برای احراز شرایط شهرداران شده بودند.

به عبارت دیگر شاکیان، ضرورت برخورداری از سابقه مدیریت ارشد و دستکم 30 سال سن برای شهردار شدن را مانعی برای نامزدهای جوان و نخبه عنوان کرده و خواستار لغو آن شده بودند. این افراد همچنین خواستار سلب اختیار وزارت کشور درباره شناوری رشته‌های تحصیلی نامزدهای تصدی سمت شهردار شده بودند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دیوان عدالت اداری «رأی به عدم ابطال مصوبه» داده و شکایت افراد مذکور مردود شناخته شده است. در بخشی از رأی صادره دیوان عدالت اداری آمده:

«هیأت تخصصی اداری و امور عمومی به اتفاق آراء معتقد است، آیین‌نامه شرایط احراز تصدی سمت شهردار مغایرتی با قانون و مقررات استنادی شاکی ندارد. از این‌رو با استناد به بند «ب» ماده 84 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 رأی به رد شکایت صادر می‌شود.»

 

در همین رابطه مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در جریان نشست خبری روز دوشنبه 24 مردادماه با اشاره به رأی دیوان عدالت اداری در رابطه با انتخاب شهرداران گفت: «سوال و پاسخ دیوان عدالت اداری چیزی دیگر بوده و ربطی به آقای زاکانی ندارد و خوشحال نباشید وی از شهرداری نمی‌رود.»

شائبه‌ها درباره رشته تحصیلی شهردار

بر اساس سطور فوق، دیوان عدالت اداری به نوعی بر آیین‌نامه مصوب سال 97 درباره شرایط احراز تصدی شهردار مهر تثبیت زده است. همان آیین‌نامه‌ای که در زمان شهردار شدن زاکانی ملاک عمل بوده و از قضا در تبصره 1 ماده 3 آن، بر تعیین مدارک و رشته‌های تحصیلی شهرداران «به تشخیص وزیر کشور» تأکید دارد.

پرواضح است، انتصاب زاکانی برای تصدی پست «شهردار تهران» بر اساس حکم وزیر کشور بوده و هرچند رأی دیوان درباره شکایت دیگری صادر شده، اما در صورت تلاش برای ارتباط دادن آن با شهردار شدن زاکانی، به صورت ضمنی شائبه نسبت به حکم شهردار مستقر در خیابان بهشت را نامربوط می‌داند.

شائبه‌ها درباره سابقه مدیریت ارشد شهردار

از سوی دیگر، تأکید بر داشتن 9 سال سابقه مدیریت ارشد بر اساس بند 6 ماده 3 آیین‌نامه نیز، مرور مصوبات شورای عالی اداری را گوشزد می‌کند.

آن‌گونه که در یکی از مصوبات شورای عالی اداری تصریح شده: «مدیران ارشد، مدیرانی هستند که سیاست گذاری، خط مشی گذاری، برنامه‌ریزی کلان، هدایت و نظارت عالیه بر عملکرد دستگاه را در واحدهای ستادی به عهده دارند.»

بر اساس این تعریف، هیچ مصداقی برای سابقه مدیریت ارشد ذکر نشده و بر اساس مصادیق ذکر شده در تعریف مدیران ارشد، نمایندگی 13 ساله مجلس شهردار تهران نیز در زمره مدیریت ارشد محسوب می‌شود. چرا که نمایندگان، سیاست‌گذاری، تعیین خط مشی و برنامه‌ریزی کلان را بر عهده دارند.

با این تفاسیر، رأی اخیر دیوان عدالت اداری نه تنها شهرداری زاکانی را زیر سوال نبرده، بلکه اختیار وزارت کشور برای به‌روزرسانی رشته‌های تحصیلی به اقتضای مسائل مختلف برای اداره شهر را یادآور شده و اهمیت آگاهی مناسب از موضوعات کلان و خرد و درک نیازهای عمومی را دلیل تأکید آیین‌نامه بر سابقه اجرایی دانسته است. مضاف بر اینکه، طرح شکایت نسبت به انتخاب شهردار فعلی تهران نیز مسبوق به سابقه بوده و به رد شکایت منجر شده است.

هرچند مرور حوادث سیاسی در سنوات اخیر، به خوبی از دلایل هجمه‌های سنگین یک جناح سیاسی علیه شهردار تهران رمزگشایی می‌کند، اما تمسک جستن به چنین مستنداتی، تنها دست خالی منتقدان برای تخریب زاکانی را برجسته می‌کند.

منتقدان دوآتشه‌ای که استدلالشان در ارتباط دادن رأی دیوان عدالت اداری به انتصاب شهردار تهران آن‌قدر سست بوده که حتی نتوانستند رسانه‌های شناخته شده و معتبر هم‌سوی خود را در موج‌سواری اخیر همراه کنند.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دیوان عدالت شهرداری تهران شهرداری تهران زاکانی سابقه مدیریت ارشد دیوان عدالت اداری شرایط احراز تصدی تصدی سمت شهردار شهردار تهران شهردار شدن رأی دیوان آیین نامه بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دیوان عالی کشور : در فضای مجازی باید از ارزش های اسلامی دفاع کنیم

رئیس دیوان عالی کشور گفت: در این مقطع زمانی جهاد فی سبیل الله و حفظ این نظام الهی بر همه ما واجب است و اگر در این زمینه کوتاهی کنیم عندالله مسئولیم. امروز جهاد تنها مبارزه تن به تن نیست بلکه در فضای مجازی باید از ارزش‌های والای امت اسلامی دفاع کنیم.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام منتظری در جلسه هیأت عمومی دیوان عالی کشور با بیان اینکه امروز فضای مجازی یکی از بسترهای مقابله دشمن با مبانی و ارزش های اسلامی و به دنبال سوءاستفاده در ضربه به اسلام، آموزه های دینی و انقلاب است، گفت: دشمنان امروزه از فضای مجازی برای تحقق خواسته‌های نامشروع خود استفاده و با سرمایه گذاری در این زمینه سعی در تخریب باورهای دینی و اخلاقی مردم دارند، لذا در حال حاضر یکی از جلوه های جهاد فی سبیل الله این است که انسان بتواند در این فضا به نبرد با تبلیغات دشمن بپردازد.

وی ادامه داد: در این مقطع زمانی جهاد فی سبیل الله و حفظ این نظام الهی بر همه ما واجب است و اگر در این زمینه کوتاهی کنیم عندالله مسئولیم. امروز جهاد تنها مبارزه تن به تن نیست بلکه در فضای مجازی باید از ارزش‌های والای امت اسلامی دفاع کنیم.

رئیس دیوان عالی کشور افزود: قضات شریف با قلم خود می توانند در زمره مجاهدان فی سبیل الله و در عرصه جهاد تاثیرگذار باشند و از طریق احقاق حقوق مراجعان، پاسخگویی توأم با گشاده رویی و تکریم به ارباب رجوع و صدور حکم عادلانه در این مسیر نقش آفرین باشند.

منتظری در پایان با اشاره به اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به رفح خاطرنشان کرد: جنایات صهیونیست‌ها در غزه و رفح با پشتیبانی آمریکا، تقابل با اسلام است و این رژیم به خوبی نشان داد که به هیچ یک از ارزش‌های دینی، اخلاقی و حتی شرف انسانی پایبند نیست و ان شاءالله به زودی مضمحل و نابود خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه اجرایی قانون «نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس» ابلاغ شد
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • فضای مجازی بستر مقابله دشمن با ارزش‌های اسلامی است
  • رئیس دیوان عالی کشور : در فضای مجازی باید از ارزش های اسلامی دفاع کنیم
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • حکم محمود مهرابی قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • جلسه استیضاح شهردار ساری برگزار شد
  • در نود و یکمین جلسه شورای شهر ساری چه گذشت؟